Om e-nettet

I e-nettet skaber vi usynlige løsninger med synlige gevinster

Hos e-nettet samler vi finanssektoren og digitaliserer Danmark.

Vi bygger rygraden i den finansielle infrastruktur ved at forbinde komplekse processer i sammenhængende systemer, der er nemme og sikre at bevæge sig rundt i.

Vi udvikler unikke løsninger, som leverer konkret værdi til kunder, borgere og samfund.

Når en kunde skifter bank uden knas. Når en digital tinglysning sker med få klik. Når en bolighandel kører friktionsløst. Så har e-nettet bygget de usynlige løsninger, der leverer synlige gevinster til alle.

e-nettet er ejet af alle penge- og realkreditinstitutter i Danmark, og vi har gennem mere end 20 år været med til at drive digitaliseringen af Danmark. Det fortsætter vi med. Derfor er vores vision at styrke Danmarks førerposition som verdens bedst digitaliserede samfund.

Læs mere om e-nettets strategi her.

Læs om nogle af e-nettets milepæle gennem tiden herunder

2018

NemID nøgleapp

NemID nøgleapp

e-nettet udvikler NemID nøgleappen på vegne af finanssektoren og den offentlige sektor.

Nøgleappen er et digitalt supplement til NemID nøglekortet og bliver downloadet af flere end 200.000 danskere i løbet af det første døgn.

2014

e-engagement

e-engagement

e-engagement gør det hurtigere og nemmere for kunderne at skifte pengeinstitut.

Engagementsoverførsler var tidligere en længerevarende proces, der krævede manuel sagsbehandling, blandt andet når afgivende og modtagende pengeinstitut skulle udveksle informationer pr. post.

2013

e-bolighandel

e-bolighandel

e-bolighandel binder alle professionelle aktører i en ejendomshandel sammen og deler handlens dokumenter digitalt.

Alle relevante informationer om en udbudt ejendom stilles til rådighed i e-bolighandel, så alle professionelle parter har adgang til samme opdaterede information samtidig.

2009

Digital tinglysning

Digital tinglysning

Den digitale tinglysning blev lanceret den 8. september 2009.

Løsningen sikrer, at tinglysningsdokumenter og -processer behandles standardiseret og effektivt på tværs af den finansielle sektor og imellem sektoren og Tinglysningsretten.

2007

Skifter navn til e-nettet

Skifter navn til e-nettet

I 2007 bliver Realkreditnettet en central del af den finansielle sektor, og skifter navn til e-nettet A/S, efter nu at være ejet af de danske penge- og realkreditinstitutter.

2002

Ejendomsdata

Ejendomsdata

Vi gør det muligt at se handels- og udbudspriser på et kort.

Siden da har vi udviklet flere ejendomsdataløsninger og forædlet en lang række ejendomsdata, så vi nu kan tilbyde vores kunder markedets mest præcise værktøjer til ejendomsvurdering.

2001

Restgæld

Restgæld

De første år er fokus på Restgæld.

Realkreditinstitutterne bruger alle forskellige systemer og standarter i deres håndtering af data, og det var kun via et målrettet og innovativt samarbejde mellem realkreditinstitutterne og deres datacentre, at det lykkedes at skabe den digitale udveksling af restgældoplysninger.

1998

e-nettet etableres

e-nettet etableres

e-nettet er etableret i 1998, men hedder i de første mange år Realkreditnettet a/s.

Virksomheden udspringer af Realkreditrådet, der ønsker at skabe en kommunikationsplatform mod ejendomsmæglerne, der overholder tidens standardiserede krav til sikkerhed, oppetid, distribution osv.