Om e-nettet

I e-nettet skaber vi en mere simpel verden gennem digitalisering

e-nettet er finanssektorens digitaliseringsvirksomhed og en objektiv og betroet partner for sektoren.

Vi har været med til at drive digitaliseringen af Danmark på flere vigtige områder. Blandt andet har e-nettet gjort det lettere at tinglyse, udveksle dokumenter i en bolighandel og skifte bank hurtigt og effektivt. Senest har vi udviklet NemID nøgleappen på vegne af finanssektoren og den offentlige sektor.

Vi har i e-nettet en stærk position i centrum af finanssektoren som omdrejningspunkt for både infrastruktur og samarbejde. Vi samler finanssektoren og forbinder den med den offentlige sektor.

Den position skal vi styrke yderligere, så vi fortsat kan være med til at skabe gode digitale brugeroplevelser sammen med finanssektoren og derigennem skabe en mere simpel verden for alle danskere.

Læs om nogle af e-nettets milepæle gennem tiden herunder

2018

NemID nøgleapp

NemID nøgleapp

e-nettet udvikler NemID nøgleappen på vegne af finanssektoren og den offentlige sektor.

Nøgleappen er et digitalt supplement til NemID nøglekortet og bliver downloadet af flere end 200.000 danskere i løbet af det første døgn.

2014

e-engagement

e-engagement

e-engagement gør det hurtigere og nemmere for kunderne at skifte pengeinstitut.

Engagementsoverførsler var tidligere en længerevarende proces, der krævede manuel sagsbehandling, blandt andet når afgivende og modtagende pengeinstitut skulle udveksle informationer pr. post.

2013

e-bolighandel

e-bolighandel

e-bolighandel binder alle professionelle aktører i en ejendomshandel sammen og deler handlens dokumenter digitalt.

Alle relevante informationer om en udbudt ejendom stilles til rådighed i e-bolighandel, så alle professionelle parter har adgang til samme opdaterede information samtidig.

2009

Digital tinglysning

Digital tinglysning

Den digitale tinglysning blev lanceret den 8. september 2009.

Løsningen sikrer, at tinglysningsdokumenter og -processer behandles standardiseret og effektivt på tværs af den finansielle sektor og imellem sektoren og Tinglysningsretten.

2007

Skifter navn til e-nettet

Skifter navn til e-nettet

I 2007 bliver Realkreditnettet en central del af den finansielle sektor, og skifter navn til e-nettet A/S, efter nu at være ejet af de danske penge- og realkreditinstitutter.

2002

Ejendomsdata

Ejendomsdata

Vi gør det muligt at se handels- og udbudspriser på et kort.

Siden da har vi udviklet flere ejendomsdataløsninger og forædlet en lang række ejendomsdata, så vi nu kan tilbyde vores kunder markedets mest præcise værktøjer til ejendomsvurdering.

2001

Restgæld

Restgæld

De første år er fokus på Restgæld.

Realkreditinstitutterne bruger alle forskellige systemer og standarter i deres håndtering af data, og det var kun via et målrettet og innovativt samarbejde mellem realkreditinstitutterne og deres datacentre, at det lykkedes at skabe den digitale udveksling af restgældoplysninger.

1998

e-nettet etableres

e-nettet etableres

e-nettet er etableret i 1998, men hedder i de første mange år Realkreditnettet a/s.

Virksomheden udspringer af Realkreditrådet, der ønsker at skabe en kommunikationsplatform mod ejendomsmæglerne, der overholder tidens standardiserede krav til sikkerhed, oppetid, distribution osv.