Mød kollegerne
Hør fra nogle af vores dygtige kolleger
hvad de synes om hverdagen i e-nettet.
Flemming startede i e-nettet i 2020 og er en del af IT Operations. Han er oprindeligt pædagogisk uddannet og har arbejdet inden for det pædagogiske område i mange år, blandt andet som leder – men en oplevelse af en stigende administrativ byrde i faget gjorde, at Flemming følte behov for at prøve noget nyt.
Det nye blev den finansielle sektor, hvor Flemming kastede sig over it-drift, og han har ikke set sig tilbage siden.
Gennem årene har Flemming taget forskellige certificeringer, blandt andet ITIL, Prince2 og som Scrum Master, og han starter snart på en akademiuddannelse i kommunikation. ”I e-nettet er der mange muligheder for uddannelse, kurser og personlig udvikling, og jeg har endnu ikke fået afslag på at deltage i kurser. Så længe jeg kan argumentere for, at det vil være en gevinst for virksomheden, får jeg lov til at deltage,” fortæller Flemming.
Direkte beslutningsprocesser og tæt kontakt med hele organisationen
”Jeg blev tiltrukket af e-nettet, fordi jeg ønskede at vende tilbage til dagvagter efter at have arbejdet med aften-, weekend- og nattevagter på min tidligere arbejdsplads,” siger Flemming og uddyber: ”Der var noget spændende ved e-nettet. Den finansielle del kendte jeg rigtig godt fra mine tidligere ansættelser, og efter fire år i store virksomheder ville jeg gerne anvende mine kernekompetencer i en mindre virksomhed, hvor beslutningsprocesserne er mere direkte. Desuden tiltalte det mig at blive en del af en personalegruppe med stor sammenhæng på tværs, både fagligt og socialt.”
Forandringer skaber faglige udfordringer
Flemming sætter pris på, at dagene sjældent er ens. ”Hos e-nettet bliver jeg dagligt udfordret fagligt. Vores arbejdsdage i IT Operations er tæt knyttet til de sager, der kommer ind fra forretningen og vores kunder, og jeg kan godt lide at blive involveret i projekterne fra begyndelsen for på den måde at få indflydelse på de opgaver, vi senere får,” forklarer Flemming og fortsætter: ”Jeg tager også selv initiativ og navigerer inden for et bredt felt. Der sker altid noget nyt, og i e-nettet er vi gode til at tilpasse os forandringer.”
Stærkt sammenhold og god stemning
Beder man Flemming om at fremhæve det bedste ved e-nettet som arbejdsplads, nævner han det stærke sammenhold. ”Det er enormt sjovt at gå på arbejde. Vi har det godt med hinanden, og der er et bredt samarbejde på tværs af alle teams. Det er rigtig rart at være en del af en virksomhed, hvor man kender alle, og hvor det er let at få kontakt med folk,” fremhæver Flemming og fortsætter: ”Alle i virksomheden ønsker det bedste for hinanden, og vi fejrer de små succeser i hverdagen. Det er fantastisk at have et arbejdsmiljø, hvor vi tager os tid til at anerkende hinandens indsats og støtte hinanden.”
Sammenholdet har også stor betydning for samarbejdet på tværs af teams. Det oplever Flemming til daglig: ”I e-nettet lægger vi stor vægt på samarbejde både internt og i forhold til vores interessenter. Selvom vi i IT Operations er et lille team på fem personer, har vi en bred kontaktflade, og de andre teams er gode til at inddrage os i relevante beslutningsprocesser.”
Den sociale del af arbejdslivet er også vigtig for Flemming, som er engageret i e-nettets personaleforening og fredagssamlingsudvalg. Her er han blandt andet med til at arrangere fester og tilrettelægge forskellige arrangementer for alle i e-nettet. ”Det giver mig et kick, og jeg synes, det er fedt at være med til at skabe en god atmosfære.”
Stor fleksibilitet skaber trivsel
Arbejdet er ikke hele livet, og Flemming er glad for, at work/life-balance har høj prioritet hos e-nettet. ”Hvis jeg har behov for at gå tidligere eller arbejde hjemmefra, er det helt okay. Det er nemt at planlægge mit hjemmeliv, og e-nettet støtter mig i at tage ansvar for min tid. Selvom vi i IT Operations kan have aftenarbejde, fx på grund af vores afhængighed til leverandører, er vi gode til at tage hensyn til hinandens behov. Og hvis vi har arbejdet sent om aftenen, er det helt acceptabelt at arbejde hjemmefra eller møde senere den næste dag. Ledelsen støtter os i at finde en god balance mellem arbejde og privatliv,” afrunder Flemming.
Carina har været ansat i e-nettet siden 2010 og har gennem årene prøvet kræfter med flere forskellige roller. Men hvordan bliver man ved med at være motiveret efter mere end 12 år i samme virksomhed?
”e-nettet har nogle rigtig spændende projekter, hvor der sker noget nyt hver dag. Man skal holde sig lidt på tæerne, og det kan jeg rigtig godt lide,” fortæller Carina og supplerer: ”Virksomheden har udviklet sig enormt meget, og vi arbejder på en helt anden måde end for 10 år siden – men værdierne er de samme. Vi skal have det godt når vi går på arbejde, og der bliver værnet om det enkelte menneske.”
Fra Test Manager til Projektleder
Carina startede som Test Manager og var blandt andet med til at udvikle den digitale tinglysning og e-engagement, som gør det muligt at skifte bank uden knas. I en periode var hun teamleder for Test & Release, inden hun i 2016 rykkede til MitID-projektet. Her har hun – som ansat i e-nettet, men i regi af Digitaliseringsstyrelsen – været involveret i alt fra udarbejdelse af kravsspecifikationer over evaluering af tilbud samt leverandørforhandling til udvikling og drift. Det betyder, at Carina de senere år har tilbragt størstedelen af sin arbejdstid i Digitaliseringsstyrelsens lokaler. Og ved årsskiftet 2022/2023 blev det tid til at vende hjem! Her startede Carina nemlig i en ny stilling som Project Manager i programmet Fremtidens Betalingsinfrastruktur, som drives af e-nettet. Programmet skal skabe fundamentet for de kommende års forandringer i clearingerne og har essentiel betydning for den finansielle sektor og os alle som bankkunder.
At vide en hel masse om en hel masse
”For mig er clearinger et helt nyt forretningsområde – og det er det, der gør det rigtig spændende,” forklarer Carina. ”Jeg bruger mine projektlederkompetencer, men får samtidig en masse ny forretningsviden. Det er fantastisk for sådan en som mig, som godt kan lide at vide en hel masse om en hel masse. Programmet har en anden kompleksitet end de projekter, jeg tidligere har været en del af – men i bund og grund handler det om, at vi får bragt interessenterne til målet. Så man kan sige, at det er det samme uden at være det samme.”
Gode relationer og tillid
Carina er blandt andet motiveret af at arbejde sammen med dygtige mennesker og af at lære. ”Det er forfriskende og sjovt at komme ind og se, hvordan andre mennesker arbejder i et nyt projekt. Og jeg drives i høj grad af gode relationer og tillid. Tillid til hinandens faglighed og tillid til ledelsen. Samt lyst til at skabe noget sammen! Så er jeg i mit es,” fortæller Carina, som i høj grad bruger sine erfaringer fra MitID-projektet i sin nye rolle.
Spørger man Carina, hvilke kompetencer der især er vigtige i e-nettet, nævner hun samarbejde. ”Det er spændende at få lov at gøre en forskel, og det kan jeg gøre her – i samarbejde med andre. Det er ganske enkelt nødvendigt at være god til at samarbejde, og for mig er det fedt at være en del af noget, hvor man virkelig får flyttet nogle ting sammen.”
Frihed og fleksibilitet
Udover arbejdet med nogle spændende projekter sætter Carina pris på den gode stemning i e-nettet. ”Jeg har nogle gode kolleger, og det gør, at man får lyst til at tage del i de mange sociale aktiviteter,” fortæller hun. Og så er der fleksibilitet. ”Jeg arbejder som regel hjemmefra en dag om ugen – det er et niveau, der passer godt til mig. Og så kan jeg rigtig godt lide, at jeg selv kan tilrettelægge min arbejdstid og fx møde senere, hvis min datter skal til bøjletandlæge.”
Sidst, men ikke mindst, fremhæver Carina en god og transparent ledelse som noget hun i høj grad er glad for i e-nettet. ”Derudover er der et godt vidensdelingsniveau. Der bliver kommunikeret klart og tydeligt, og en spade er en spade. Det trives jeg godt med,” afrunder Carina.
Sólja har været i e-nettet i mere end fem år og er en del af Legal-teamet. Hun startede som studentermedhjælper, og efter halvandet år og en fuldført uddannelse som Cand. Soc. i jura blev hun fuldtidsansat. I dag er Sólja Legal Advisor og Privacy Officer og løser en bred vifte af juridiske opgaver. Hun bærer desuden ansvaret for, at e-nettet har en god og sikker behandling af alle de persondata, som flyder gennem e-nettets systemer.
”Jeg har en bred kontaktflade i organisationen og derfor et godt indblik i hele forretningen; og de forskelligartede opgaver betyder, at min dagligdag er afvekslende, spændende og lærerig,” fortæller Sólja.
Kontinuerlig udvikling og læring
e-nettet er Sóljas første arbejdsplads efter endt uddannelse – og hun beskriver det som et sted med højt til loftet og masser af faglige udfordringer. ”Jeg har flere gange stået med opgaver, som jeg ikke kender løsningen på, og jeg synes, det er meget motiverende, at der altid har været udvist stor tillid til, at jeg selv kunne løfte opgaverne. Og når det er nødvendigt, er der altid plads til sparring og/eller opbakning fra nære kollegaer og leder.”
Nogle gange kan det imidlertid også være givende at få indblik i, hvordan hverdagen ser ud andre steder – og derfor slog Sólja til, da hun fik mulighed for nogle måneders udstationering hos advokatfirmaet Kromann Reumert. Hun fortæller, at: ”Udstationeringen gav muligheden for et unikt indblik i nogle anderledes arbejdsgange og en anden kultur og hverdag. Det gav mig også en masse ny viden, som jeg kunne bringe i spil i e-nettet, da jeg kom ’hjem’ igen.”
Sociale aktiviteter på tværs af virksomheden
”Det sociale i e-nettet fungerer rigtig godt,” påpeger Sólja og uddyber: ”Jeg har tidligere siddet i bestyrelsen for personaleforeningen, som støtter sammenholdet i virksomheden med mange forskellige aktiviteter og arrangementer. Vi har også en løbeklub, som jeg synes er superfed. Derudover har vi en fredagsbar, som er et rigtig godt sted at mødes på tværs af virksomheden. Løbeturene og de øvrige sociale aktiviteter åbner op for en anden dialog, end man ellers ville have, og det synes jeg er meget givende.”
Samarbejde og selvstændighed
”Det bedste ved e-nettet som arbejdsplads er opgaverne og kollegerne. For mig er begge dele vigtige. Mit råd til andre, der overvejer at søge job i e-nettet, er, at man skal være god til at arbejde sammen med andre, men man skal også være i stand til at tage selvstændige beslutninger og komme med anbefalinger til løsninger, som de andre muligvis ikke har tænkt på,” afrunder Sólja.
Christian har været en del af e-nettet siden 2019 og er et stærkt eksempel på, hvordan man ved at forfølge det, man synes er allermest spændende, kan få lov at prøve kræfter med lidt af hvert. Christian er Business Developer og arbejder med nogle af de digitaliseringsprojekter, der i fremtiden skal skabe værdi for finanssektoren, borgerne og samfundet.
Vejen til netop den stilling startede med en uddannelse i Organizational Innovation and Entrepreneurship fra CBS. Efter endt uddannelse og nogle år i forskellige startups ville Christian gerne prøve noget mere veletableret, og valget faldt på e-nettet. ”Det, der især tiltrak mig ved e-nettet, var koblingen mellem forretningen og det digitale/tekniske samt muligheden for at arbejde med kæmpestore projekter, som favner bredt i den finansielle sektor,” fortæller Christian.
Fra maskinrummet til innovationsprocesser
Christian startede i e-nettet som Business Consultant; en rolle, hvor han blandt andet arbejdede med forvaltning af digital tinglysning og udvikling af en samtykkeløsning, der understøtter GDPR-lovgivningen i forhold til udveksling af restgældsoplysninger. Her kom Christian ind i maskinrummet og var med til at løfte nogle af de mange opgaver, der skal løses, for at tingene fungerer.
Efter nogle år, hvor Christian undervejs også tog en uddannelse inden for bolig og realkredit, fik han lyst til at kaste sin energi over noget nyt – eller rettere over noget, han kendte fra tidligere, nemlig innovation og entreprenørskab.
Muligheden opstod, da der var en ledig stilling i teamet Data & Development, hvor Christian arbejder i dag. ”Her kunne jeg komme til at arbejde mere i tråd med det, jeg er uddannet til,” forklarer han. I sin nye rolle er Christian både involveret i igangværende og helt nye projekter; nogle af dem så nye, at de egentlig blot er et brudstykke af en idé, som Christian så skal løbe videre med; blandt andet ved at facilitere innovationsprocesser med samarbejdspartnere fra den finansielle sektor.
Projekter, der påvirker danskernes hverdag
”I min nye rolle arbejder jeg blandt andet med et projekt, som rækker langt ind i fremtiden, som potentielt skal implementeres af alle banker i Danmark og som kan få betydning for mange danskere. Det er en lang og svær proces, hvilket selvfølgelig kan være frustrerende – men samtidig enormt spændende og helt vildt lærerig,” siger Christian, der trækker på et godt samarbejde med både sine kolleger og den finansielle sektor. ”Folk er meget venlige til at hjælpe, og vi har gode kanaler til at få mobiliseret de rette ressourcer i sektoren til de enkelte projekter. Det samme gælder internt – folk er rigtig gode til at hjælpe hinanden,” fremhæver Christian.
Fleksibilitet giver luft i hverdagen
Privat er Christian gift og har en datter på knap tre år. Derfor har fleksibilitet i arbejdet stor betydning for ham. ”Fx kan jeg vælge at hente min datter tidligt og arbejde nogle timer om aftenen når hun sover. Og på samme måde kan jeg tage en stille og rolig morgen hjemme, hvor vi ikke behøver at skynde os ud ad døren,” påpeger han og tilføjer: ”Det betyder også, at jeg har tid til mig selv. Fx kan jeg på en hjemmearbejdsdag starte med at tage ned og klatre og så møde måske en halv time senere på hjemmekontoret, end jeg ellers ville gøre.”
Flad struktur og smil på læben
Beder man Christian om at beskrive e-nettet som arbejdsplads, nævner han som det første den flade struktur. ”Hvis der er noget man gerne vil, skal man nok få lov – og man kan altid tage en snak med såvel sine nærmeste kolleger som den øverste ledelse hen over skrivebordet.”
Christian oplever, at e-nettet er et rart sted at være. ”Når man henvender sig til folk, møder man altid smil på læben – og en tilgang om at lad os finde ud det sammen. Der er stor vilje til at hjælpe, og vi vil også gerne hinanden udover selve arbejdet. Det synes jeg giver noget på alle parametre, også de faglige,” afrunder Christian.
Ann, Project Portfolio Manager
Marco, Business Consultant
Kom ind
bag kulissen
I e-nettet sætter vi pris på, at vi både kan være sammen i faglige og sociale sammenhænge.
Rammer
frem for regler
Vi skal alle kunne indrette vores dage, så arbejde og privatliv går op i en højere enhed.