Sammen skaber vi usynlige løsninger med synlige gevinster

Når en kunde skifter bank uden knas. Når en digital tinglysning sker med få klik. Når en bolighandel kører friktionsløst. Så har e-nettet bygget de usynlige løsninger, der leverer synlige gevinster til alle.

Læs vores årsrapport

Christian, Business Developer

Projekter, der påvirker danskernes hverdag

“Jeg arbejder blandt andet med et projekt, som rækker langt ind i fremtiden, som potentielt skal implementeres af alle banker i Danmark og som kan få betydning for mange danskere. Det er en lang og svær proces, hvilket selvfølgelig kan være frustrerende – men samtidig enormt spændende og helt vildt lærerig.”

Læs historie Mød flere kolleger

Hvad har vi arbejdet på?

Det er ikke alt, vi kan fortælle om, men her er et indblik i nogle af de projekter, vi har lavet.

 • e-nettet har 25-års jubilæum

  e-nettet fejrer 25-års jubilæum som finanssektorens samlingspunkt for digitalisering. I løbet af de 25 år er e-nettet gået fra at være en vision født i Realkreditrådet til at bygge rygraden i den finansielle sektor ved at forbinde komplekse processer i sammenhængende systemer, der er nemme og sikre at bevæge sig rundt i.

 • e-samtykke

  e-samtykke er finanssektorens fælles digitale samtykkeløsning. Løsningen gør det nemt, sikkert og transparent for borgerne at afgive et samtykke og skal i første omgang bruges til at sikre den fornødne hjemmel til udveksling af lånedata. e-samtykke erstatter dermed kontrolkoden på realkreditlån, som kan opleves som besværlig og utidssvarende for både kunder og rådgivere. 

 • NemID Nøgleapp

  e-nettet udvikler NemID nøgleappen på vegne af finanssektoren og den offentlige sektor. Nøgleappen er et digitalt supplement til NemID nøglekortet og bliver downloadet af flere end 200.000 danskere i løbet af det første døgn, og efter bare fem måneder er nøgleappen downloadet mere end en million gange.

 • e-engagement

  e-engagement gør det hurtigere og nemmere for kunderne at skifte pengeinstitut. Engagementsoverførsler var tidligere en længerevarende proces, der krævede manuel sagsbehandling, blandt andet når afgivende og modtagende pengeinstitut skulle udveksle informationer pr. post.

 • e-bolighandel

  e-bolighandel binder alle professionelle aktører i en ejendomshandel sammen og deler handlens dokumenter digitalt. Alle relevante informationer om en udbudt ejendom stilles til rådighed i e-bolighandel, så alle professionelle parter har adgang til samme opdaterede information samtidig

 • Digital tinglysning

  Den digitale tinglysning blev lanceret den 8. september 2009. Løsningen sikrer, at tinglysningsdokumenter og -processer behandles standardiseret og effektivt på tværs af den finansielle sektor og imellem sektoren og Tinglysningsretten. Løsningen sparer det danske samfund for 800 mio. kr. om året.

 • Skifter navn til e-nettet

  I 2007 bliver Realkreditnettet en central del af den finansielle sektor, og skifter navn til e-nettet A/S, efter nu at være ejet af de danske penge- og realkreditinstitutter.

 • Ejendomsdata

  Vi gør det muligt at se handels- og udbudspriser på et kort. Siden da har vi udviklet flere ejendomsdataløsninger og forædlet en lang række ejendomsdata, så vi nu kan tilbyde vores kunder markedets mest præcise værktøjer til ejendomsvurdering.

 • Restgæld

  De første år er fokus på Restgæld.
  Realkreditinstitutterne bruger alle forskellige systemer og standarder i deres håndtering af data, og det var kun via et målrettet og innovativt samarbejde mellem realkreditinstitutterne og deres datacentre, at det lykkedes at skabe den digitale udveksling af restgældsoplysninger.

 • e-nettet etableres

  e-nettet er etableret i 1998, men hedder i de første mange år Realkreditnettet a/s.
  Virksomheden udspringer af Realkreditrådet, der ønsker at skabe en kommunikationsplatform mod ejendomsmæglerne, der overholder tidens standardiserede krav til sikkerhed, oppetid, distribution osv.

Vi vil gerne fortælle mere, men...

I e-nettet arbejder vi på opgaver, der har afgørende betydning for Danmarks digitale og finansielle infrastruktur. De kan derfor være mulige mål for blandt andet fjendtlige hackerangreb. Andre opgaver har høj politisk bevågenhed og helt tredje opgaver løser vi på vegne af samarbejdspartnere. Det betyder, at det ikke er dem alle, vi kan fortælle åbent om. Så når vi siger, at du får mulighed for at løse opgaver, du ikke finder andre steder, må du tage vores ord for det.

Vi har flere gode historier

Stadig nysgerrig? Hør om e-nettet fra flere af vores skønne kolleger.

Mød kollegerne

Hverdagen
hos e-nettet

Det kan være svært at forestille sig en hverdag hos en ny arbejdsplads. Lad os prøve at give dig et indblik i vores.

Se hvordan vi arbejder