
En uimodståelig arbejdsplads
I e-nettet arbejder vi efter rammer frem for regler, og vi kan lide at være sammen i både faglige og sociale sammenhænge. Vi har en aktiv personaleforening, en løbeklub og en strikkeklub. Og hver fredag starter vi med fælles morgenmad og slutter med at ønske god weekend over en øl, en vand eller et glas vin.

Carina har været ansat i e-nettet siden 2010 og har gennem årene prøvet kræfter med flere forskellige roller. Men hvordan bliver man ved med at være motiveret efter mere end 12 år i samme virksomhed?
”e-nettet har nogle rigtig spændende projekter, hvor der sker noget nyt hver dag. Man skal holde sig lidt på tæerne, og det kan jeg rigtig godt lide,” fortæller Carina og supplerer: ”Virksomheden har udviklet sig enormt meget, og vi arbejder på en helt anden måde end for 10 år siden – men værdierne er de samme. Vi skal have det godt når vi går på arbejde, og der bliver værnet om det enkelte menneske.”
Fra Test Manager til Projektleder
Carina startede som Test Manager og var blandt andet med til at udvikle den digitale tinglysning og e-engagement, som gør det muligt at skifte bank uden knas. I en periode var hun teamleder for Test & Release, inden hun i 2016 rykkede til MitID-projektet. Her har hun – som ansat i e-nettet, men i regi af Digitaliseringsstyrelsen – været involveret i alt fra udarbejdelse af kravsspecifikationer over evaluering af tilbud samt leverandørforhandling til udvikling og drift. Det betyder, at Carina de senere år har tilbragt størstedelen af sin arbejdstid i Digitaliseringsstyrelsens lokaler. Og ved årsskiftet 2022/2023 blev det tid til at vende hjem! Her startede Carina nemlig i en ny stilling som Project Manager i programmet Fremtidens Betalingsinfrastruktur, som drives af e-nettet. Programmet skal skabe fundamentet for de kommende års forandringer i clearingerne og har essentiel betydning for den finansielle sektor og os alle som bankkunder.
At vide en hel masse om en hel masse
”For mig er clearinger et helt nyt forretningsområde – og det er det, der gør det rigtig spændende,” forklarer Carina. ”Jeg bruger mine projektlederkompetencer, men får samtidig en masse ny forretningsviden. Det er fantastisk for sådan en som mig, som godt kan lide at vide en hel masse om en hel masse. Programmet har en anden kompleksitet end de projekter, jeg tidligere har været en del af – men i bund og grund handler det om, at vi får bragt interessenterne til målet. Så man kan sige, at det er det samme uden at være det samme.”
Gode relationer og tillid
Carina er blandt andet motiveret af at arbejde sammen med dygtige mennesker og af at lære. ”Det er forfriskende og sjovt at komme ind og se, hvordan andre mennesker arbejder i et nyt projekt. Og jeg drives i høj grad af gode relationer og tillid. Tillid til hinandens faglighed og tillid til ledelsen. Samt lyst til at skabe noget sammen! Så er jeg i mit es,” fortæller Carina, som i høj grad bruger sine erfaringer fra MitID-projektet i sin nye rolle.
Spørger man Carina, hvilke kompetencer der især er vigtige i e-nettet, nævner hun samarbejde. ”Det er spændende at få lov at gøre en forskel, og det kan jeg gøre her – i samarbejde med andre. Det er ganske enkelt nødvendigt at være god til at samarbejde, og for mig er det fedt at være en del af noget, hvor man virkelig får flyttet nogle ting sammen.”
Frihed og fleksibilitet
Udover arbejdet med nogle spændende projekter sætter Carina pris på den gode stemning i e-nettet. ”Jeg har nogle gode kolleger, og det gør, at man får lyst til at tage del i de mange sociale aktiviteter,” fortæller hun. Og så er der fleksibilitet. ”Jeg arbejder som regel hjemmefra en dag om ugen – det er et niveau, der passer godt til mig. Og så kan jeg rigtig godt lide, at jeg selv kan tilrettelægge min arbejdstid og fx møde senere, hvis min datter skal til bøjletandlæge.”
Sidst, men ikke mindst, fremhæver Carina en god og transparent ledelse som noget hun i høj grad er glad for i e-nettet. ”Derudover er der et godt vidensdelingsniveau. Der bliver kommunikeret klart og tydeligt, og en spade er en spade. Det trives jeg godt med,” afrunder Carina.

Søs har været i e-nettet siden sommeren 2020, hvor hun blev ansat som Forretningsudvikler med ansvar for at drive innovationsprojekter fra den første idé til det endelige pitch foran finanssektorens top. Og Søs er et strålende eksempel på, hvordan man ved at forfølge det, man synes er allermest spændende, kan få lov at prøve kræfter med lidt af hvert.
Søs har studeret kinesisk og økonomi toppet med en cand.merc. i International Marketing & Management fra CBS og beskæftigede sig i starten af sin karriere med Kina som eksportmarked og specifikt marketing og event management. Efter en årrække blev Kina skiftet ud med den danske finanssektor, hvor Søs startede som konsulent i kundeserviceafdelingen i en bank, hvor hun blev ansat til at hjælpe med at nedbringe et stort load af administrative opgaver. På grund af sin profil og sit fokus på processer og optimering fik hun hurtigt muligheden for at kaste sin energi over noget andet, nemlig udvikling og optimering af processer og forretningsgange samt koordinering ud imod andre afdelinger i banken. Det førte siden til et job inden for fintech, hvor Søs arbejdede med partnerrelationer og som brobygger mellem sine kunder (bankfilialer) og teknisk orienterede it-folk med fokus på at sikre, at nye løsninger blev udviklet efter kundernes behov og med en god balance mellem forskellige interesser.
Netop interessen for interessenthåndtering, finanssektoren og IT-løsninger skulle senere føre til et job i e-nettet. ”Jeg kan godt lide at bringe forskellige parter sammen, facilitere samarbejde og tænke i gode fælles løsninger. Og jeg syntes e-nettet var interessant, fordi fokus er på netop samarbejde og fælles løsninger frem for profit. e-nettet arbejder for at skabe værdi for samfundet – og det er en ret unik position, som jeg synes er spændende,” fortæller Søs.
Som forretningsudvikler i e-nettet har Søs i høj grad kunnet trække på sit sektorkendskab og sin erfaring med håndtering af brede interessentkredse. ”Jeg ville gerne udfordre e-nettet til at tænke nyt – og også til at komme tættere på kunderne,” fremhæver Søs og tilføjer: ”Noget af det, der er rart i e-nettet, er den flade struktur. Det er let at gå til den øverste ledelse med sine idéer og få en samtale i gang. Det trives jeg rigtig godt med.”
En ny mulighed opstod i forbindelse med, at e-nettet blev en fælles datacentral og kom under tilsyn af Finanstilsynet. I forlængelse heraf er e-nettet i gang med at implementere et nyt rammeværk for risikostyring gennem et omfattende program med en stor berøringsflade i alle dele af organisationen. Søs greb muligheden for at blive en aktiv del af programmet, hvor hun med sin udprægede sans for at strukturere og organisere koblet med sin forretningsforståelse og kendskab til e-nettet som organisation, var oplagt som programleder.
Således skiftede Søs rolle og er nu en del af e-nettets team Consulting, der løfter projekt- og programledelsen for både interne og eksterne projekter. ”Jeg har tidligere arbejdet indirekte med projektledelse, bl.a. inden for marketing, event management og procesoptimering, men nu har jeg det direkte ansvar for et program med mange deltagere og stor impact i organisationen. Udover at udvikle mine kompetencer inden for projektledelse betyder det, at jeg får indblik i områder som legal, compliance og risikostyring, som er nye for mig – og det motiverer mig, at jeg kan være medvirkende til, at andre i organisationen kan forstå, hvad det handler om, og ikke mindst hjælpe med at få sat organisationens viden og erfaring i spil, så de nye processer og forretningsgange passer til de opgaver, som vi i e-nettet løser og den værdi vi skaber for finanssektoren og samfundet,” forklarer Søs.
For Søs er det vigtigt, at en arbejdsplads er rar at være på, og hun oplever, at e-nettet har et superstærkt kollegaskab. ”Det er det, der betyder mest for mig – at man har lyst til at komme på arbejde. Og at det er sjovt,” siger Søs, som også er gået aktivt ind i e-nettets arbejdsmiljøudvalg. ”Det er vigtigt for mig, at vi har det godt når vi er på arbejde, og derfor er jeg i AMU-regi med til at sætte fokus på et godt psykisk arbejdsmiljø. Det er godt for den enkelte, men også for e-nettet som virksomhed.”
e-nettet er en arbejdsplads med en aktiv personaleforening og mange sociale aktiviteter, og Søs deltager i lige så stor udstrækning, som familielivet tillader. ”Man har lyst til at deltage, når man har nogle gode relationer til sine kolleger – og så er det også med til at gøre arbejdet sjovere,” oplever hun.
Spørger man Søs, hvad hun ellers vil fremhæve ved e-nettet som arbejdsplads, nævner hun som noget af det første fleksibilitet. ”Der er i høj grad plads til selvledelse, og der er stor fleksibilitet og gode muligheder for hjemmearbejde. Man kan i høj grad selv præge, hvor og hvordan man arbejder, og det er afgørende for mig,” slutter Søs.

Jeg startede i e-nettet som studentermedhjælper. Efter halvandet år og en fuldført uddannelse som Cand. Soc. i jura er jeg nu fuldtidsansat i Legal. Her løser jeg opgaver inden for primært det juridiske område, men også bl.a. compliance og risikostyring. På sigt er det planen, at jeg også skal have et dybere indblik i og bidrage til e-nettets arbejde med IT-sikkerhed. Jeg har en bred kontaktflade i organisationen og får på den måde et godt indblik i hele forretningen; og de forskelligartede opgaver betyder, at min dagligdag er afvekslende, spændende og lærerig.
Unik position i den finansielle sektor
e-nettet er en interessant arbejdsplads. Noget af det, der tiltrak mig, er vores unikke position i den finansielle sektor. At arbejde i e-nettet har givet mig en større forståelse for, hvordan den finansielle sektor hænger sammen og samarbejder på tværs – og på sigt danner det et godt afsæt for den videre karriere.
Får det bedste ud af det meste
e-nettet er en dynamisk arbejdsplads, hvor der sker rigtig meget. Folk er utrolig hjælpsomme og har stor forståelse for hinanden. Jeg oplever, at mine kolleger i forretningen forsøger at få det bedste ud af alting, også selvom vi fra Legal til tider kommer med opgaver, som måske kan opleves besværlige og tidskrævende.
Der er virkelig højt til loftet og masser af faglige udfordringer. Med afsæt i al den viden som jeg tilegnede mig som studentermedhjælper har min læringskurve været meget stejl som fuldtidsansat. Skiftet føltes naturligt og var ikke svært. Jeg har fået mere ansvar og plads til selvstændigt at løbe med opgaverne, og samtidig oplever jeg at få utrolig god opbakning fra alle, som jeg arbejder tæt sammen med.
Sociale aktiviteter på tværs af virksomheden
Det sociale fungerer rigtig godt. Jeg sidder selv i bestyrelsen for personaleforeningen, hvori vi støtter sammenholdet i virksomheden med mange forskellige aktiviteter og arrangementer. Vi har også en løbeklub, som jeg synes er superfed. Derudover har vi en fredagsbar, som er et rigtig godt sted at mødes på tværs af virksomheden. Løbeturene og de øvrige sociale aktiviteter åbner op for en anden dialog, end man ellers ville have, og det synes jeg er meget givende.
Samarbejde og selvstændighed
Det bedste ved e-nettet som arbejdsplads er opgaverne og kollegerne. For mig er begge dele vigtige. Mit råd til andre, der overvejer at søge job i e-nettet, er at man skal være god til at arbejde sammen med andre, men man skal også være i stand til at tage selvstændige beslutninger og komme med anbefalinger til løsninger, som de andre muligvis ikke har tænkt på.

Jeg er uddannet fra CBS i Organizational Innovation and Entrepreneurship og har været i e-nettet i godt et halvt år. Inden jeg kom til e-nettet, arbejdede jeg i forskellige startups og ville gerne prøve noget mere veletableret.
Det, der især tiltrak mig ved e-nettet, var koblingen mellem forretningen og det digitale/tekniske samt muligheden for at arbejde med kæmpestore projekter, som favner bredt i den finansielle sektor.
God kombination af forvaltning og udvikling
Som forretningskonsulent har jeg både forvaltnings- og udviklingsopgaver, og jeg synes det er superfedt at sidde med begge dele. Jeg arbejder blandt andet med forvaltning af Digital Tinglysning og udvikling af en løsning, der understøtter GDPR-lovgivningen i forhold til udveksling af restgældsoplysninger.
Ind i maskinrummet
Når man som jeg har en teoretisk baggrund, er det superfedt at komme ind i maskinrummet og løfte nogle af de praktiske opgaver, der skal løses for at tingene fungerer. Og fordi jeg ikke er bankuddannet, har jeg fået mulighed for at tage en uddannelse inden for bolig og boligkredit. Det giver rigtig meget værdi i mit daglige arbejde, at jeg nu har en grundlæggende viden om realkreditsystemet og kender terminologien.
Nemt at få ny viden
Jeg arbejder tæt sammen med mit team og vores eksterne udviklere. Som person er jeg meget nysgerrig, og det passer rigtig godt til e-nettet, fordi det er nemt at opsøge viden. Hvis der er noget jeg ikke forstår, så spørger jeg, og folk er meget imødekommende uanset hvor i organisationen de sidder. Vi har en flad struktur, og det er nemt at tage en snak med såvel de nærmeste kolleger som den øverste ledelse henover skrivebordet.
Løsninger, der påvirker danskernes hverdag
Det bedste ved at arbejde i e-nettet er at være med til at skabe vital infrastruktur til finanssektoren og samfundskritiske digitale løsninger, som de fleste danskere gør brug af hver eneste dag. Og så er det selvfølgelig et stort plus, at det er et rigtig rart sted at være.

Faglige udfordringer
I e-nettet samarbejder vi med hele den danske finanssektor, ejendomsmæglere og advokater om at skabe gode, digitale brugeroplevelser for kunderne. Det giver gode muligheder for faglige udfordringer uanset din baggrund og arbejdsområde.

Udviklingsmuligheder
Vi ser det som vores ansvar, at du udvikler dig både fagligt og personligt. Det betyder, at vi prioriterer at styrke dine kompetencer – og du har derfor gode muligheder for at deltage i kurser, konferencer og uddannelsesforløb.
Sådan kommer du godt i gang
Rammen om din første tid i e-nettet er et onboardingprogram, der er tilpasset specielt til dig
og den stilling du er ansat i. Programmet sikrer, at du kommer godt i gang og får gode forudsætninger for at trives på din nye arbejdsplads.

Du underskriver kontrakten med e-nettet

Du modtager information inden din første arbejdsdag

Du starter et specialtilpasset onboardingprogram

Du får en buddy, som hjælper dig godt i gang

Helle Bach Sommer
Manager, Head of People & Culture
61 61 64 62