Nyt i pensionsudbetalingssystemet – rollestyring, skatteoplysninger og ændring i breve

26.10.20

I november kommer en opdatering af pensionsudbetalingssystemet (PUS) som udover fejlrettelser og sikkerhedsopdateringer byder på nye muligheder i systemet.

Nye brugerroller
I dag findes én brugerrolle i PUS, som har adgang til alle funktioner – og pengeinstitutterne har længe ønsket at kunne tilføje flere roller. Derfor indeholder den nye release en opdatering af rollestyringen med blandt andet en ”read only”-profil. Det betyder, at man som f.eks. rådgiver ikke kan komme til at foretage ændringer ved en fejl.

Flere oplysninger om slutkundens skatteforhold
Hidtil har PUS automatisk anvendt slutkundens B-kort, men nu bliver det i forbindelse med flytning af pensionsordninger mellem pengeinstitutter muligt at få oplyst, om der skal anvendes A- eller B-kort – og om en slutkunde er skattefritaget.

Ændring i breve til slutkunder
Breve til slutkunderne med oplysning om nytårssaldo ændres. Fremover vil det tydeligt fremgå, at nytårssaldoen er udtryk for en foreløbig opgørelse.

Om PUS
Pensionsudbetalingssystemet er et system til håndtering af alt fra indberetning til Skatteforvaltningen og Pensionsinfo over beregning af udbetalinger og skat til dannelse af kundebreve og udbetalingsfiler.

PUS benyttes af pengeinstitutter til håndtering af ratepensioner, aldersopsparing og indekskontrakter under udbetaling. BEC har udviklet PUS i samarbejde med sektoren og varetager driften af systemet, mens e-nettet har forvaltningsansvaret.

Aktuelt hos e-nettet

e-nettet runder 100 medarbejdere

e-nettet, som siden starten i 1998 har været igennem en kolossal udvikling, runder 100 medarbejdere.

Læs mere

NemID nøgleapp når milepæl og har nu 3 mio. unikke brugere

NemID nøgleapp har i årets første måned nået en stor milepæl. Mere end 3 mio. danskere bruger nu appen, som vi i e-nettet har udviklet på…

Læs mere

Digitalt samtykke

e-nettet har udviklet e-samtykke – en brugervenlig løsning, der giver jeres kunder mulighed for at afgive digitale samtykker, som kan anvendes i jeres digitale processer.…

Læs mere