Nu starter testperioden for MitID

06.05.21

I dag, den 6. maj, begynder testperioden for MitID som den sidste del af forberedelserne, før NemID bliver til MitID. Derefter skal alle, der i dag har NemID, overgå til MitID.

I testperioden skal udvalgte brugere og medarbejdere – fra bl.a. banker og offentlige organisationer – teste overgangen til MitID, samt hvordan man bruger løsningen efterfølgende. Først når MitID er testet godt igennem, lanceres MitID for resten af Danmark.

Testperioden sker i bølger, hvor testpersoner løbende kommer på, og hvor i alt op til 7000 testpersoner blandt andet skal teste selve overgangen fra NemID til MitID i deres net- eller mobilbank.

Efter planen vil de første brugere få MitID fra august 2021, og flytningen af de mere end 5 mio. danskere fra NemID til MitID fortsætter ind i 2022.

I e-nettet deltager vi i MitID-projektet som programleder i partnerskabet mellem Finans Danmark og Digitaliseringsstyrelsen, der repræsenterer de danske pengeinstitutter og det offentlige Danmark.

Aktuelt hos e-nettet

Når digitalisering skaber værdi – og sparer det danske samfund for 800 mio. kr. om året

På det seneste har der været meget snak om tinglysning. Og hos e-nettet, som har udviklet og forvalter Finanssektorens integration til tinglysningssystemet, har det forestående…

Læs mere

Om et halvt år bliver det lettere at udveksle lånedata og afgive samtykke

I februar 2022 bliver det lettere at udveksle lånedata og afgive samtykke. Når løsningen er fuldt indarbejdet, vil alle kunne mærke en forskel – både…

Læs mere

Ejendomspriser lanceres i ny, forbedret version

Ejendomspriser, som giver adgang til en lang række ejendomsdata og dermed et sikkert grundlag for korrekt ejendomsvurdering, har fået et løft – både hvad angår…

Læs mere